En slagter med stolte traditioner

Kød er ikke bare kød, ligesom en bil ikke bare er en bil! Fra udvalgte landmænd får Slagter Friis leveret deres kød.

Det omfatter Lammekød, Okse og Kalvekød, grise samt kyllinger, ænder, gæs og Kalkuner. Det vigtigste for Slagter Friis er at dyrene har haft et godt liv. Det er ikke sikkert det er økologisk eller frilandsdyr, men det er sikkert at det er spisekvalitet som de står inde for.

Vigtigt er også at der er kort transporttid og dyrene for det meste er danske. Kødet krog modnes. Ikke alt kød skal modne, men både grise, okse og kalvekød har godt af modning.

Ved krog modning, fordamper det naturlige væskeindhold i kødet og kødfibrene bliver møre. Grisekødet skal ikke hænge længere end 1 uge, hvorimod oksekød har godt af modning på 3 uger. Kødet skal kun modnes hvis det skal bruges til stegestykker, som bøffer, koteletter og gryderetter.

Hakket kød og kød til pølseproduktion skal være så friskt som muligt for at beholde det høje indhold af æggehvidestoffer. Efter slagtning modnes deres kødkvæg i minimum 18-21 dage, inden det bliver opskåret og solgt.

Hvorfor gør de så det? Det naturlige væskeindhold fordamper og kødet tørrer lidt ud. Smagen bliver derved mere intens og kraftig. Selvfølgelig er der dermed et større svind i forhold til at vakuum modne kødet end ved at sælge det helt friskt. Vores opfattelse er, at smagen i forhold til dette er så meget bedre, at prisen ikke spiller nogen betydelig rolle.

test

På Falkoner Allé, i krydset ved Nyelandsvej på Frederiksberg, ligger Slagter Friis – en slagter med stolte traditioner. I butikken finder du krogmodnet okse- og kalvekød, grisekød fra landgrise og frisk dansk lam hele året. Der er landkyllinger, gæs, kalkuner og ikke mindst, Danmarks bedste ænder.

Slagter Friis har desuden et stort udvalg af pølser, skinker og pålæg fra eget pølsemageri og mange forskellige færdigretter, supper og saucer.

På Kongelundgaard  tilbyder vi et stort udvalg af Slagter Friis’ hjemmelavede produkter – pølser, rullepølse, spegepølse, bacon, og et stort udvalg af færdigretter på frost.

Hjemmelavede færdigretter

Vi har et stort udvalg af hjemmelavede færdigretter fra Slagter Friis. Alle retterne er naturligvis lavet helt fra bunden af friske råvarer, så bedre bliver det ikke. De fleste af retterne passer til et måltid til 1-2 personer.

Der er hele tiden variationer i udvalget, så der er ofte nye retter at vælge imellem.

Vi har ofte følgende færdigretter

Mousakka

Dejlig mousakka med masser af oksekød, grøntsager og bechamelsauce.

Serveres med tomatsalt med feta.

Varmes forsigtigt i ovn.

Lasagne

Lasagne med masser af oksekød, grøntsager og bechamelsauce. Krydret med lidt chili.

Er stærktvanedannende!

Varmes forsigtigt i ovn.

Kylling i karry

Lækkert kyllingekød i en dejlig karrysauce lavet på hønsefond.

Serveres med et godt stykke brød eller hvide kartofler.

Varmes forsigtigt i gryde.

“Mørbrad gryde”

Svinemørbrad, svampe, løg, cocktail pølser og bacon

i en fantastisk paprika sauce

En klassikker!

Nem at varme.

Grønsagstærte

Flere varianter. Tomat og mozzarella, Løg og mozzarella, Svampe og Timian.

Alle med ost på toppen.

Varmes forsigtigt i ovn.

Hakkebøffer m/ sauce

Hjemmelavet hakkebøf med bløde løg og sovs.

Serveres evt. med stegte kartofler.

Varmes forsigtigt i ovn eller gryde.

Forloren hare m/ sauce

Lækker forloren hare med sauce.

Varmes forsigtigt i ovnen i 20 minutter.

Boller i karry

Lækre kødboller i en lidt stærk karrysauce.

Serveres med ris og mangochutney.

Varmes forsigtigt i gryde.