Oste

Danbo er danskernes foretrukne, når osten der pryder bordet skal udvælges. Siden 1936 har Ostebørsen opkøbt, modnet og solgt Danbo. I starten af 1960’erne begyndte Ib Kastrup videreudviklingen af disse oste i samarbejde med mindre danske mejerier. Ideen var at udvikle nye produktions- og lagringsmetoder. Danbo betragtes i dag som den danske national ost og er flagskibet indenfor danske oste.  Ostebørsens version er kendt under navnet Kastrup-ostene, der har bevaret danboens karakteristika.

Drømmen om at bringe smagen tilbage i Danbo resulterede i at Kastrup-ostene udforskes yderligere og i 1990 bliver produktions- og lagringsmetoderne til oste med kun 10 og 20 % fedt udviklet. Igen sker det i samarbejde med små mejerier, hvor fokus var at modne osten optimalt i forhold til at fremme smagen og konsistensen. Ostene er efterfølgende kåret som Danmarks mest velsmagende fedtfattige oste.

Her kan du se et udvalg af de oste, du kan købe på Kongelundgaard. Du kan naturligvis smage på de fleste af ostene inden du vælger, hvad du vil købe.

Vi har et stort udvalg af tilbehør til oste, så du får alt hvad du skal bruge til et dejligt ostebord.