Oste fra Ostebørsen

Danbo er danskernes foretrukne, når osten der pryder bordet skal udvælges. Siden 1936 har Ostebørsen opkøbt, modnet og solgt Danbo. I starten af 1960’erne begyndte Ib Kastrup videreudviklingen af disse oste i samarbejde med mindre danske mejerier. Ideen var at udvikle nye produktions- og lagringsmetoder. Danbo betragtes i dag som den danske national ost og er flagskibet indenfor danske oste. Ostebørsens version er kendt under navnet Kastrup-ostene, der har bevaret danboens karakteristika.

Drømmen om at bringe smagen tilbage i Danbo resulterede i at Kastrup-ostene udforskes yderligere og i 1990 bliver produktions- og lagringsmetoderne til oste med kun 10 og 20 % fedt udviklet. Igen sker det i samarbejde med små mejerier, hvor fokus var at modne osten optimalt i forhold til at fremme smagen og konsistensen. Ostene er efterfølgende kåret som Danmarks mest velsmagende fedtfattige oste.

Her kan du se et udvalg af de oste, du kan købe på Kongelundgaard. Du kan naturligvis smage på de fleste af ostene inden du vælger, hvad du vil købe.

Tryk her og bestil de lækre oste

Hos os kan du altid smage osten inden du handler, og vores rabatklippekort gir rabat på ost når du handler. Vi stempler hver gang du køber for kr. 50.- og når kortet er fyldt ud er der kr.50.- rabat på dit næste køb

Oversigt over oste

Gammel Kastrup, ekstra lagret 45+

Gammel Kastrup 45+ er en kraftig ekstra lagret Danbo ost

Modnet i cirka 52 uger Kraftig extra lagret smag for at fremme den gode smag

Gul Kastrup 6%

På trods af dens lave fedtprocent på kun 6 % er Gul Kastrup er en lagret ost med masser af smag. Den vandt i 2010 Politikkens test af fedtfattige oste, som den mest velsmagende fedtfattige ost. Osten er lagret i 25 uger efter de gamle traditioner på et lille Vestjysk mejeri.

Blå Kastrup 45+

Blå Kastrup 45+ er en mellemlagret ost produceret på et lille vestjysk mejeri. Den er vasket i saltlage og modnet i en særlig rødkitkultur, efter gamle lagringstraditioner i 25 uger.

Sort Kastrup 45+

Sort Kastrup 45+ er en lagret ost produceret på et lille vestjysk mejeri. Den er vasket i saltlage og modnet i en særlig rødkitkultur, efter gamle lagringstraditioner i 40 uger.

Gammel Knas, Nr. Vium Mejeri, UNIKA ost

Nyfortolkning af den gammelkendte Havarti ost, under modningen opstår den fine balance mellem det søde, fede, syrlige og de knasende sprøde proteinkrystaller.

Resultatet er en UNIKA ost, der overrasker i smag og struktur, hvor ostens sødme, syre og fedme får modspil fra de knasende sprøde proteinkrystaller, på trods af sit navn er Gammel Knas ikke stærk, men unik i både smag og struktur.

Den Hvide Dame, Troldhede Mejeri, UNIKA ost

Den Hvide Dame er tredoblet mælkens naturlige fedtindhold af fløde. Det løfter osten til 70+,

I den færdige ost betyder det et fedtindhold på over 40%.

Den smøragtige ost er balanceret med gærkulturen Geotrichum, som danner en sprød, tynd overflade af hvidskimmel.

Thise Vesterhavsost 48+

Er en prisvindende ost. Dommerpanelet som vurderede udtalte: Fantastisk. En super ost. Flot struktur med en god konsistens, knækker fint, er nærmest krystalliseret. God saft og kraft. Flot syre. Osten har karakter, og så har den ”terroir”, som vi efterlyser, det vil sige den er præget af det naturforhold, mælken kommer fra, hvor osten er fremstillet og lagret. Den har en god historie. Vinder af Mejeribrugets Gourmetpris 2008. Fremstillet af dansk økologisk mælk.

Sweet Dolaner 48+

Sweet Dolaner 48+ er en ost som er fast i konsistensen, let smuldrende med en rig sødlig eftersmag. Små hvide pletter – modningskrystaller – giver lidt “knas” og fremhæver dens helt egen specielle karakter! Fin som snack eller i tern eller revet over pasta. En populær hollandsk ost, som i princippet er et mix mellem en Italiensk Parmesan og en lagret Gouda. Skær den i bjælker og tern, og det vil vær en sikker vinder i ethvert selskab.

Delice de bourgogne

En såkaldt triple-cream ost skal være mindst 70+. Og det er Delice de Bourgogne, som har fået tilsat fløde to gange under fremstillingen. Det giver en cremet ost med en fin smag. Det er næsten så osten smelter i munden.Sammensætningen mellem de cremede fyldige og flødeagtige med det lidt syrlige giver en hel unik ost. Delice De Bourgogne blev skabt af Jean Anthelme Brillat-Savarin, den berømte gourmet fra det 1800 århundred.

Peñacorada Blåskimmelost

Peñacorada er en spansk blåskimmelost fremstillet på komælk. Den kommer fra Picos de Europa i Asturien. Den er velafbalanceret uden at være skarp med blød smag af skimmel. Peñacorada er pakket i ahornblade og fremstillet siden den tidlige middelalder i Valdeon dalen.

Blå munkeost

Denne blåskimmelost er fast og skærbar, smagen rund og pikant, fyldt med nuancer.

Pasteuriseret komælk, produceret af Drøsbro Mejeri

Etorki Fåreost

Etorki er en dejlig fåremælksost fra Baskerlandet i Sydfrankrig. Osten fremstilles i Mauleon, Pyrenee-Basques – og rent faktisk kan oprindelsen af ostefremstillingen i Pyrenæerne dateres 4000 år tilbage. Etorki fremstilles af mælk fra Manechsfår (sorte hoveder). Etorki har en tynd rødbrun skorpe, mens ostemassen er klar og lysegul.

Flor de Ronda Cabra

Flor De Ronda er en fast gedeost med rød skorpe. Skorpen har mønster som de oprindelige vidjekurve, som osten blev produceret og transporteret i. Flor De Ronda produceres i det spanske højland omkring Ronda i Andalusien på mejeriet Angulo.